Travel Tips: “When in Rome…”

Η “αιώνια πόλη” έχει κάτι να προσφέρει στον κάθε επισκέπτη της, ανεξαρτήτου ηλικίας, οικονομικών, γούστων κτλ. Λίγο οι όμορφες βόλτες στα δρομάκια της, λίγο το ιστορικό στοιχείο που τη χαρακτηρίζει ή η πολύ καλή νυκτερινή της ζωή, είναι ικανά να ενθουσιάσουν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς ταξιδιώτες.

Εκεί που θα λέγαμε ότι υστερεί η Ρώμη, είναι στο φαγητό, όχι λόγω έλλειψης αξιόλογων εστιατορίων, αλλά λόγω της ύπαρξης πολλών ψευδο-ιταλικών, τουριστικών εστιατορίων.

Στο σύντομο αυτό κείμενο σας προσφέρουμε μια συμβουλή, σε περίπτωση που επισκεφτείτε τη Ρώμη. Ανάμεσα σε όλα τα φαγητά που ίσως αντικρύσετε στα μενού των εστιατορίων της ιταλικής πρωτεύουσας, μη δοκιμάσετε το πιάτο με την ονομασία “Fettuccine Αlfredo”. Ο λόγος είναι απλός: Λόγω των πολλών Ιταλών μεταναστών και των επιρροών τους στην Αμερική, το συγκεκριμένο πιάτο έχει δημιουργηθεί από Αμερικανούς (έστω και με ιταλικές ρίζες) για Αμερικανούς.

Αυτό το πιάτο αποτελεί φαγητό – κράχτη για τους Αμερικανούς, και σερβίρεται κυρίως στο είδος των εστιατορίων που αναφέρθηκαν πιο πάνω, δηλαδή εστιατόρια με θέμα π.χ. τη Βενετία ή τη Φλωρεντία, ενώ βρίσκεστε στο κέντρο της Ρώμης. Αν τύχει να περάσετε από ένα εστιατόριο και θέλετε να καταλάβετε αν πρόκειται για τουριστικό, ούτως ώστε να το αποφύγετε, διαβάστε τον κατάλογο κι αν δείτε πουθενά την ονομασία “Fettuccine Αlfredo”, τότε καλύτερα δοκιμάστε την τύχη σας αλλού.

Αντί του προαναφερθέντος πιάτου, δοκιμάστε καλύτερα το πιάτο που αποτέλεσε τη βασική επιρροή για τη δημιουργία του “Fettuccine Αlfredo”, με την ονομασία “Cacio e Pepe” (φώτο), ένα πιάτο ζυμαρικών με βασικά συστατικά το τυρί Cacio και μαύρο πιπέρι.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s