Γνωρίζατε ότι..; Τα πλωτά χωριά του Περού

Το νέο μας κείμενο σας ταξιδεύει χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, στην καρδιά της Λατινικής Αμερικής και πιο συγκεκριμένα στο Περού, για να γνωρίσετε τα πλωτά χωριά του Ούρος.

Τα πλωτά χωριά του Ούρος (42 στον αριθμό) βρίσκονται στη Λίμνη Τιτικάκα, μεταξύ του Περού και της Βολιβίας και κατοικούνται από τους Qhas Qut suñi, φυλές που προϋπήρξαν των Ίνκας. Τα χωριά-νησιά έχουν διάφορα μεγέθη και κατοικούνται από ολόκληρες οικογένειες, ενώ φτιάχνονται κυρίως από καλάμια, τα οποία συλλέγονται από τις γύρω περιοχές.

Εκεί ο χρόνος μοιάζει να έχει σταματήσει και το σκηνικό παραπέμπει σε πολύ παλαιότερες εποχές. Οι περισσότεροι μεγάλοι σε ηλικία κάτοικοι μιλούν τις τοπικές διαλέκτους, οι οποίες δεν προέρχονται από την ισπανική γλώσσα, ενώ οι νεότερες γενιές και κυρίως τα παιδιά βρίσκονται συνεχώς μεταξύ δύο κόσμων, αυτού των ιθαγενών και αυτού που προστάζουν οι μεγάλες αλλαγές στην περιοχή, με την έλευση όλο και περισσότερων ισπανόφωνων κατοίκων.

Κατά την επίσκεψή σας στα χωριά Ούρος, έχετε τη δυνατότητα να γνωρίσετε κάποιους από τους φιλικότατους Qhas Qut suñi, ενώ επίσης μπορείτε να αγοράσετε αντικείμενα λαϊκής τέχνης των ντόπιων σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές.

Σημείωση:
Το Περού είναι μια από τις ομορφότερες χώρες που έχουμε δει. Μία επίσκεψη, όμως, στην υπέροχη αυτή χώρα προϋποθέτει ότι το ταξίδι έχει οργανωθεί σωστά, με στόχο να αποφευχθούν κάποιες παγίδες και δυσάρεστες εκπλήξεις. Σε αντίθετη περίπτωση, οποιαδήποτε λάθη ή ελλειπής προγραμματισμός από μη επαγγελματίες, δεν θα σας επιτρέψουν να ζήσετε το Περού όπως αρμόζει αυτή η χώρα.

img_7437 img_7445-e1410218257242 kid-on-swing-1-1024x768 p10407611 Lake Titicaca, Peru uro (4)

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s