Γνωρίζατε ότι..; Οι καλύτερες οδικές διαδρομές στον κόσμο

Μια από τις απαραίτητες προϋποθέσεις, για να ζήσει κανείς στο απόλυτο τον Οργανωμένο Ελεύθερο Τουρισμό, είναι η οδήγηση. Πώς αλλιώς θα μπορούσατε να δείτε όλα όσα κρύβουν οι υπέροχοι προορισμοί που σας προτείνουμε; Το νέο μας κείμενο είναι βγαλμένο μέσα από αυτή τη φιλοσοφία μας και σας ταξιδεύει στις καλύτερες οδικές διαδρομές στον κόσμο. Μερικές φορες οι διαδρομές αποτελούν από μόνες τους αξιοθέατα..

Ακτή Nā Pali, Kaua’i, Χαβάη

Η Χαβάη, εκτός από τα καταπληκτικά υπερπολυτελή ξενοδοχεία και θέρετρά και τους φιλικότατους κατοίκους της, έχει να επιδείξει και μια από τις ομορφότερες οδικές διαδρομές που έχουμε δει ποτέ, την περίφημη ακτογραμμή Nā Pali. Το όνομα της συγκεκριμένης ακτογραμμής μεταφράζεται στα Ελληνικά σαν “ψηλοί γρεμοί”, λόγω της συγκεκριμένης μορφολογίας του εδάφους, με δεκάδες απότομους γρεμούς, στοιβαγμένοι ο ένας πάνω στον άλλο, δημιουργώντας βαθιές κοιλάδες και απότομες κορυφογραμμές.

Ακτογραμμή Causeway, Βόρεια Ιρλανδία

Γνωστή και ως “μονοπάτι των γιγάντων”, η συγκεκριμένη ακτογραμμή έχει σαν χαρακτηριστικό της γνώρισμα ένα σκηνικό από απότομους βράχους, καθώς και τις εξάγωνες κολόνες που αναδύονται από τη θάλασσα. Οι κολόνες αυτές προήλθαν, ασφαλώς, από την έκρηξη ενός ηφαιστείου, όμως πολλοί είναι εκείνοι που ασπάζονται τον αστικό θρύλο που θέλει τους γίγαντες να φτιάχνουν το λιθόστρωτο αυτό μονοπάτι, χιλιάδες χρόνια πριν.

Δυτική Ακτή, Νότιο Νησί, Νέα Ζηλανδία

Η Νέα Ζηλανδία είναι μια καταπληκτική χώρα με απίστευτο φυσικό πλούτο και πλούσια εναλλαγή τοπίων. Είτε περπατάτε πάνω στους γνωστούς παγετώνες της, ή ακόμη αν εξερευνάτε τις ξακουστές Νότιες Άλπεις, τις απότομες ακτές και τα φιόρδ, μια σκέψη θα τριγυρίζει σίγουρα στο μυαλό σας: “Πού να είναι άραγε ο Γκάνταλφ;”.

WEST COAST NEW ZEALAND

Εθνική Οδός RN-3, Παταγονία, Αργεντινή

Το άγριο στοιχείο της Αργεντινής συναντάται κυρίως στο Νότο της, και συγκεκριμένα στην Εθνική Οδό RN-3, εκεί όπου δεσπόζουν ατέλειωτες οροσειρές καθρεπτισμένες στις λίμνες, γιγαντιαίοι παγετώνες, καθώς επίσης και οι μεγάλες αποικίες πιγκουίνων, οι οποίοι θεωρούνται οι αυτοκράτορες της περιοχής.

Ακτογραμμή Big Sur, Καλιφόρνια, ΗΠΑ

Η συγκεκριμένη ακτογραμμή αποτελεί για μας την ομορφότερη οδική διαδρομή στον κόσμο και ενώνει κάποιες από τις ομορφότερες περιοχές της Καλιφόρνια, ενώ σας ξεναγεί στα πολλά φυσικά της υπερθεάματα, ενώ σας δίνει την ευκαιρία να δείτε από κοντά φάλαινες και θαλάσσιους ελέφαντες. Ειδικά κατά το ηλιοβασίλεμα, η συγκεκριμένη ακτογραμμή θα σας προσφέρει απλόχερα εξαιρετικές ευκαιρίες για εξάσκηση της φωτογραφικής τέχνης.

12 Apostles, Great Ocean Road, Αυστραλία

Ο “μεγάλος δρόμος του ωκεανού” στην Αυστραλία, αποτελεί ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα σημεία της χώρας, καθώς και μόνιμη πηγή εσόδων για τα τοπικά ταξιδιωτικά γραφέια, τα οποία διοργανώνουν εκδρομές στην περιοχή των “δώδεκα Αποστόλων”, που δεν είναι άλλοι από τους βράχους που κοσμούν την ακτή. Πλέον υπάρχουν μόνο οκτώ τέτοιοι βράχοι, όμως η περιοχή δεν έχασε, ούτε θα χάσει ποτέ την αρχική ονομασία και αίγλη της.

Οδική διαδρομή νησιών Lofoten, Νορβηγία

Η χώρα των Βίκινγκ και των φιόρδ, Νορβηγία, προσφέρει καταπληκτικές ευκαιρίες για κάπως πιο εναλλακτικό τουρισμό, με κύριο χαρακτηριστικό το στοιχείο της φύσης. Η διαδρομή του αρχιπελάγους Lofoten δεν είναι μια από τις ευκολότερες, κυρίως διότι βρίσκεται στον κάπως απομονωμένο Βορρά της χώρας. Παρ’ όλα αυτά η μαγευτική οδική διαδρομή των νησιών Lofoten, θα σας προκαλέσει ιδιαίτερα συναισθήματα, όποια εποχή κι αν την οδηγήσετε.

LOFOTEN NORWAY

Ακτή Amalfi, Ιταλία

Για το τέλος αφήσαμε μια από τις αγαπημένες μας ευρωπαϊκές οδικές διαδρομές, αυτή της ακτής Amalfi στη Νότια Ιταλία. Η συγκεκριμένη περιοχή αποτελούσε παλαιότερα μια από τις πιο ξακουστές χλιδάτες περιοχές της Ευρώπης, στην οποία συνέρρεαν όσοι διέθεταν αρκετά χρήματα και ήθελαν να πάρουν μια γεύση από την ιταλική dolce vita. Η ακτή Amalfi αποτελούσε ανέκαθεν το αντίπαλο δέος προς την επίσης ξακουστή γαλλική ριβιέρα. Αν και σήμερα θα έλεγε κανείς πως έχει χάσει κάπως την αίγλη του παρελθόντος, η υπέροχη ακτή Amalfi, περιμένει όσους επιθυμούν να τη θαυμάσουν και πιστέψτε μας, οι επισκέπτες της είναι πάρα πολλοί καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

AMALFI COAST

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s