Travel Tips: Τα καλύτερα Χριστούγεννα είναι.. Ευρωπαϊκά

Εδώ και κάποιες μέρες έχουμε ήδη αρχίσει να μετράμε αντίστροφα για την ομορφότερη (για πολλούς) χριστιανική γιορτή, αυτή των Χριστουγέννων. Πτώση της θερμοκρασίας, ιδιαίτερο ντεκόρ όπου κι αν πάτε, εκπτώσεις και πολλά ψώνια, μεγάλη χαρά για το χθες, το σήμερα και το αύριο και φυσικά τα οικογενειακά τραπεζώματα!

Πέρα, όμως, των προαναφερθέντων, τα Χριστούγεννα είναι και μια εποχή για πανέμορφα και παραμυθένια ταξίδια. Στο νέο μας κείμενο, κάνουμε ιδιαίτερη αναφορά στα Χριστούγεννα σε διάφορες χώρες της Ευρώπης, θεωρώντας (άποψη του γράφοντος) πως είναι τα καλύτερα στον κόσμο.

Σημείωση: Εξαιρείται το Λονδίνο.

Φρανκονία, Γερμανία

Η συγκεκριμένη περιοχή αποτελεί τη “Μητέρα των Χριστουγέννων”, με τις παραδοσιακές πλατείες πόλεων και χωριών να μετατρέπονται σε παραμυθένιες χριστουγεννιάτικες αγορές, όπου θα βρείτε τα πάντα, από όμορφα πουλόβερ, μέχρι λουκάνικα, γλυκά, μπύρα, καθώς και το γνωστότερο γερμανικό χριστουγεννιάτικο ρόφημα Glühwein*, το οποίο έχει τη φήμη ενός “μαγικού” ελιξιρίου που ζεσταίνει το στομάχι και την καρδιά.

Ένα χριστουγεννιάτικο ταξίδι στη Γερμανία πρέπει να οργανωθεί έγκαιρα και σωστά και μπορεί να συνδυαστεί με την περιοχή του Τιρόλου στην Αυστρία, όπου κυριαρχούν οι περίφημες Άλπεις και πολλά πανέμορφα χωριουδάκια.

*Ζεστό κρασί με διάφορα αρωματικά, όπως κανέλλα και χυμούς εσπεριδοειδών.

NUER

Τιρόλο, Αυστρία

Η περιγραφή των Χριστουγέννων στην περιοχή του Τιρόλου μοιάζει αρκετά με την Φρανκονία, αφού οι γερμανόφωνες χώρες έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά. Αυτό που ξεχωρίζει την εν λόγω περιοχή είναι ασφαλώς το στοιχείο των Άλπεων, με τις κατάλευκες πλαγιές τους και τα δεκάδες μικρά χωριουδάκια που ξεπροβάλλουν, να δημιουργούν την αίσθηση, ότι ο χρόνος εκεί έχει σταματήσει προ πολλού.

Η περιοχή του Τιρόλου μπορεί να συνδυαστεί είτε με τη Γερμανία (Βαυαρία και Φρανκονία), είτε με το ιταλικό Νότιο Τιρόλο και τη Βόρεια Ιταλία.

Ανατολική και δυτική Φλάνδρα, Βέλγιο

Σε προηγούμενο κείμενο μας, είχαμε αναφερθεί στη ρομαντική πόλη της Μπριζ. Το Βέλγιο και ειδικά η Φλάνδρα, αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για χριστουγεννιάτικο ταξίδι. Λίγο το γοτθικό στοιχείο, ο ιδιαίτερος ρομαντισμός που διακατέχει τη συγκεκριμένη επαρχία και ασφαλώς οι καταπληκτικές γεύσεις του φαγητού (ιδιαίτερα των θαλασσινών), της βελγικής σοκολάτας και της ιδιαίτερης βελγικής μπύρας, είναι ικανά να μετατρέψουν ένα απλό ταξίδι σε μια απίστευτη ταξιδιωτική εμπειρία.

Η Φλάνδρα και γενικότερα το Βέλγιο μπορούν να συνδυαστούν με αρκετές γειτονικές χώρες, οι οποίες είναι σε θέση να προσφέρουν κάποια διαφορετική χριστουγεννιάτικη νότα στο ταξίδι σας.

Νορβηγία

Αν εξαιρέσει κανείς το τσουχτερό κρύο που επικρατεί, καθώς και το αισθητά ψηλότερο μπάτζετ που προϋποθέτει ένα τέτοιο ταξίδι στη χώρα των Βίκινγκ, η πανέμορφη Νορβηγία θα σας κλέψει την καρδιά. Φυσικά δεν αναφερόμαστε μόνο στην πρωτεύουσα του Όσλο. Κάποιες από τις καλύτερες περιοχές της χώρας, σε ότι αφορά τα Χριστούγεννα, βρίσκονται στη νοτιοδυτική Νορβηγία, όπου τα φιόρδ δημιουργούν εξαιρετικές εικόνες για αυτούς που τα επισκέπτονται, ενώ τα μικρά χωριουδάκια με τα χρωματιστά σπίτια σπάζουν για λίγο τη μονοτονία του λευκού χρώματος του χιονιού που καλύπτει τη χώρα.

Γιορκσάιρ, Αγγλία

Η επαρχία του Γιορκσάιρ της Αγγλίας αποτελεί μια από τις πιο όμορφες περιοχές της Μεγάλης Βρεταννίας. Χαρακτηρίζεται από τις ομορφιές της αγγλικής επαρχίας με τις μικρές πόλεις και χωριά να ξεχωρίζουν για τη μοναδική τους αρχιτεκτονική και τον πολιτιστικό τους πλούτο, ο οποίος αντικατοπτρίζεται στα δεκάδες αββαεία και εκκλησίες που βρίσκονται εκεί. Επίσης, το Γιορκσάιρ φημίζεται για τη φύση του, την οποία μπορείτε να εξερευνήσετε στα μεγάλα εθνικά πάρκα του. Η δε κουζίνα της ευρύτερης περιοχής, με χαρακτηριστικά πιάτα που προέρχονται από το κυνήγι (το Γιορκσάιρ φημίζεται για το κυνήγι), θεωρείται από τις καλύτερες της Ευρώπης.

Κεντρική και Νότια Σκωτία

Ακόμα μια παραμυθένια χώρα, η οποία αν και χαρακτηρίζεται από τον “αφιλόξενο” καιρό της, εντούτοις μπορεί να σας ζεστάνει για τα καλά κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων. Σε ότι αφορά την κεντρική και νότια Σκωτία, αποτελούν περιοχές με εκατοντάδες κάστρα και μικρά παλάτια, τα οποία δένουν αρμονικά με τη φύση, είτε στις μεγάλες πεδιάδες της χώρας, ή ακόμη στους απότομους βραχώδεις λόφους της. Τα Χριστούγεννα στη Σκωτία ντύνουν τη χώρα με φανταχτερά και φωτεινά χρώματα, ενώ το χιόνι δίνει μια άλλη όψη και αίσθηση σε ότι αντικρίσετε.

Οι προαναφερθείσες χώρες είναι μόνο μερικές από τις πολλές επιλογές που έχετε για μαγικά Χριστούγεννα στην Ευρώπη. Η Ευρώπη είναι μια καταπληκτική ήπειρος για αυτούς που θέλουν να την ταξιδέψουν σωστά και δεν έχει να ζηλέψει σε κάτι από τις άλλες μακρινές ηπείρους. Ιδιαίτερα σε ότι αφορά τα Χριστούγεννα, η Ευρώπη είναι ένα όνειρο, το οποίο μπορούμε να σας βοηθήσουμε να ζήσετε.

Απλά εμπιστευτείτε μας!

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s