Μια βόλτα στο Μαύρο Δάσος

Η περιοχή του Μαύρου Δάσους ή του Μέλανος Δρυμού (Γερ. Schwarzwald Αγγλ. Black Forest), αποτελεί μια ξεχωριστή περιοχή για εμάς. Βρίσκεται στο ομόσπονδο κρατίδιο της νοτιοδυτικής Γερμανίας, Baden-Württemberg, όμως μας δίνει την ευκαιρία να το συνδυάσουμε με πολλές άλλες περιοχές της Γαλλίας (όπως η υπέροχη Αλσατία), συνθέτοντας έτσι μια πανέμορφη εκδρομή, γεμάτη με υπέροχες εικόνες.

Μια καλή ιδέα είναι ταξίδι σας να ξεκινάει από το βορειότερο σημείο του Μαύρου Δάσους και ακολούθως, περνώντας μέσα από άλλες ιδιαίτερες πόλεις και χωριά της Γερμανίας και της Γαλλίας, καθώς και από πανέμορφες διαδρομές μέσα στη φύση, να καταλήξει στους καταρράκτες του ποταμού Ρήνου στην Ελβετία (μπορεί να γίνει και αντιστρόφως).

Αυτό που θα σας κάνει εντύπωση στο συγκεκριμένο ταξίδι είναι ασφαλώς το μεγαλείο της φύσης, καθώς και το συναίσθημα, ότι ταξιδέψατε αρκετά πίσω στον χρόνο, σε εποχές πιο κλασσικές και ρομαντικές. Πανέμορφα πολύχρωμα κτίρια διαφόρων ειδών ξεπροβάλλουν από τις ονειρεμένες κοιλάδες της περιοχής, ενώ θα δείτε και εκατοντάδες άμαξες παλιάς εποχής.

Ο τουρισμός χρειάζεται γνώσεις και πολλή αγάπη για το αντικείμενο. Τα πολλά μας ταξίδια στην περιοχή και η μεγάλη αγάπη που της έχουμε, είναι ικανά να φτιάξουν για εσάς ότι ονειρεύεστε, σε ένα ταξίδι, το οποίο δύσκολα θα ξεχαστεί.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s