Travel Tips: Τα μακρινά ταξίδια πρέπει να έχουν και μεγάλη διάρκεια

Στις μέρες μας, με το διαδίκτυο να αποτελεί ένα μεγάλο “παράθυρο” για τον έξω κόσμο και να απλοποιεί τη γεωγραφική έρευνα, πολύς κόσμος ονειρεύεται να πραγματοποιήσει ένα μεγάλο υπερατλαντικό ταξίδι. Λόγω, όμως, της οικονομικής κρίσης, λιγότεροι άνθρωποι είναι σε θέση να πραγματοποιήσουν ένα τέτοιο ταξίδι. Κάτι το οποίο ανακαλύπτουμε καθημέρινά, είτε διαβάζοντας άρθρα στο διαδίκτυο, ή συζητώντας με υποψήφιους πελάτες, είναι πως ακόμα λιγότεροι είναι αυτοί οι οποίοι πραγματοποιούν ένα σωστό υπερατλαντικό ταξίδι.

Πολλοί από εσάς θα αναρωτηθείτε: υπάρχει, άραγε, αυτό που ονομάζουμε σωστό ταξίδι ή αυτό βασίζεται στα προσωπικά γούστα και δεδομένα του καθενός;

Η απάντηση είναι:

ΝΑΙ, υπάρχουν σωστά και λάθος ταξίδια. Αυτό που ξεχωρίζει το σωστό ταξίδι από μια λανθασμένη επιλογή είναι δύο παράμετροι: Προϋπολογισμός και διάρκεια ταξιδιού.

Ένας από τους “σούπερ” προορισμούς, για τον οποίο μιλάμε σχεδόν σε καθημερινή βάση είναι οι ΗΠΑ, που αποτελούν όνειρο για πάρα πολλούς ανθρώπους. Ο αρχικός μας ενθουσιασμός, όμως, στο άκουσμα της ονομασίας “Αμερική“, γίνεται κομμάτια όταν βρίσκεται στην ίδια πρόταση με την φράση “για 10 βράδια“.

Ιδιαίτερα αν κάποιος ρίξει μια ματιά στο χάρτη των ΗΠΑ, θα αντιληφθεί πόσο μάταιο είναι να πραγματοποιήσει ένα τόσο σύντομο ταξίδι, σε έναν τόσο μεγάλο σε μέγεθος προορισμό.

Καλό θα ήταν να εξηγήσουμε την σκέψη μας.. Δέκα βράδια σε έναν προορισμό όπως οι ΗΠΑ, με γνωστά αξιοθέατα τουλάχιστον σε όσες πολιτείες βρέχονται από θάλασσα (χωρίς να υπολογίσουμε την απίστευτη ομορφιά των κεντρικών πολιτειών), δεν σας επιτρέπουν να δείτε σχεδόν τίποτα. Αντιθέτως, σας περιορίζουν σε βαθμό που δεν θα σας αφήσει να απολαύσετε το ταξίδι σας, ενώ το κόστος θα είναι ούτως ή άλλως ψηλό. Είναι, δηλαδή, σαν να θέλει κάποιος να φάει ένα ακριβό steak (βάρους 250 – 400 γραμμάρια) και παραγγέλνει ένα κομμάτι 40 γραμμάρια.

Ας υποθέσουμε ότι ένα σωστό ταξίδι περίπου 15 – 18 ημερών στις ΗΠΑ στοιχίζει γύρω στις 6500 – 7000 ΕΥΡΩ ανά ζευγάρι. Θα μπορούσε κάποιος να πει, ότι κουτσουρεύοντας τις μέρες για να έχουμε μια διάρκεια περίπου 10 ημερών, λογικά θα πέσει και η τιμή κατά το ήμισυ. Όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Συνήθως το μεγαλύτερο κόστος ενός ταξιδιού στις ΗΠΑ είναι το κόστος των αεροπορικών εισιτηρίων. Συνεπώς, είτε ταξιδέψουμε για 10 μέρες, ή για 50, το μεγάλο αυτό κόστος θα παραμείνει το ίδιο. Γιατί, λοιπόν, να μην πληρώσει κανείς 6500 – 7000 ΕΥΡΩ (υποθετικό ποσό) για να πραγματοποιήσει σωστό ταξίδι και να πληρώσει 5500 – 6000 ΕΥΡΩ για ένα ταξίδι που θα έχει διάρκεια μόλις 10 ημέρες;

  1. Δεν υπάρχουν οι απαραίτητοι οικονομικοί πόροι.
  2. Οι διαθέσιμες μέρες δεν είναι αρκετές.

Εδώ μπαίνει στο παιχνίδι ο έμπειρος ταξιδιωτικός σύμβουλος, ο οποίος λόγω της γεωγραφικής κατάρτισης και συνεχούς τριβής με το επάγγελμα, δεν φοβάται να αντικρούσει κάποιες λάνθασμένες σκέψεις που κάνουν οι υποψήφιοι πελάτες και είναι σε θέση να τους συμβουλέψει, ούτως ώστε πραγματοποιήσουν το καλύτερο δυνατό ταξίδι, δηλαδή ένα ταξίδι μέσα στις δυνατότητες τους.

Καταληκτικά, καλό θα ήταν να αντιληφθεί κάποιος τη φύση και τις ιδιαιτερότητες του προορισμού που τον ενδιαφέρει, καθώς επίσης να αναγνωρίσει και το γεγονός ότι εξίσου σημαντικό με τα αξιοθέατα (μουσεία, μνημεία, θεματικά πάρκα, shopping) είναι το lifestyle που χαρακτηρίζει τον προορισμό. Για να γνωρίσει κανείς το lifestyle ενός πολυδιάστατου προορισμού όπως οι ΗΠΑ, πρέπει να εκπαιδευτεί σωστά, ούτως ώστε να γνωρίζει και τους τρόπους, με τους οποίους μπορεί να δει ή ακόμη και να ανακαλύψει  κάποια πράγματα και μόνος του, χωρίς να πρέπει να ακολουθεί τυφλά έναν ξεναγό.

Με αυτό τον τρόπο, όταν κάποιος είναι επαγγελματίας, μπορεί να σας βοηθήσει, όχι μόνο να πραγματοποιήσετε ένα σωστό ταξίδι, αλλά και να μάθετε να ταξιδεύετε σωστά για το υπόλοιπο της ζωής σας!

 

 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s